Кампанія Heineken у Беларусі пераходзіць на вытворчасць піва выключна з уласнага соладу. Пра гэта паведаміла 27 кастрычніка намеснік дырэктара па вытворчасці СААТ "Рэчыцапіва" Любоў Рабятнікава. Вытворчая пляцоўка Heineken у Беларусі складаецца з двух прадпрыемстваў: ЗЗАТ "Бровар Heineken" і СААТ "Рэчыца".
Неабходныя аб’ёмы соладу для двух заводаў кампаніі, якія размешчаны ў Рэчыцы і Бабруйску, будуць вырабляцца на мадэрнізаванай саладоўні «Рэчыцапіва», распавяла намеснік дырэктара прадпрыемства.
«Рэканструкцыя вытворчасці дазволіла павялічыць выпуск соладу на 20% да 15 тыс. тон за год. Выдаткі вады і пары на тэхналагічны працэс былі зменшаныя на 20%. Агульны кошт інвестыцыйнага праекта склала больш за 300 млн. даляраў», — адзначыла Любоў Рабятнікава, перадае БелТА .
Па словах намесніка дырэктара «Рэчыцапіва», першыя партыі піва з соладу рэканструяванай вытворчасці будуць выпушчаны ўжо ў лістападзе гэтага года.