У Беларусі ў верасні больш за ўсё падаражэла гародніна і крупы

12.10.2010 16:25
Архив Редакция

Па дадзеных Нацыянальнага статыстычнага камітэту, у Беларусі кошты на прадукты харчавання ў верасні 2010 года выраслі на 2,9%, з пачатку года — на 7,7%. Мацней за ўсё ў папярэднім месяцы падаражэлі гародніну — на 24%, крупы — на 17,7%, масла — на 12,9% і бульба — на 12,1%. Кошты на алей павялічыліся на 8,6%, на яйкі — на 5,2%, на сыры — на 4%.

Не так значна павялічыліся кошты на макаронныя вырабы (3,8%), малако і малочныя прадукты (3,7%). Цэны на мяса і птушку, а таксама на кандытарскія вырабы выраслі на 1,8%, на каўбасныя вырабы і вэнджаніна — на 1,7%, на муку — на 0,7%, на кансервы рыбныя — на 0,6%. Хлеб, хлебабулачныя вырабы, а таксама гарбата падаражэлі на 0,5%.

Кошт тытунёвых вырабаў і алкаголю ў верасні не змянілася. Садавіна ў верасні патаннелі на 1,5%.

Как вам новость?
Головоломки